Maakt uw kantoor u ziek?

Je krijgt dus gratis lunch op het werk, de beste koffie die je ooit hebt gedronken, kaartjes voor grote cricketwedstrijden en maandelijkse bowlingavonden.

Dat zou je lachend, tevreden en spannend moeten maken. Maar helaas, ondanks de doordachte voordelen, word je snuivend wakker met een zere kop en jeukende ogen. Het wordt erger naarmate de dag vordert en als je antihistaminica afneemt, vraag je je af waarom je je zo ziek voelt. De oorzaak kan je verrassen. Wist u bijvoorbeeld dat één op de zes mensen met allergieën dit doet vanwege de aanwezigheid van schimmels en bacteriën in het luchtgeleidingssysteem op de werkplek.

Of dat er onder de juiste omstandigheden 33 miljoen schimmelplanten kunnen groeien in uw AC-systeem in een periode van 12 uur?

Dat vrouwelijke mijten 25 tot 50 eieren kunnen leggen, waarbij elke drie weken een nieuwe generatie wordt geproduceerd, waarbij elke mijt elke dag ongeveer 20 afvaldeeltjes produceert? Als je berekent, zijn dat 42.000 huisstofmijten per ons stof die je inademt van niet-gestofzuigde tapijten op het werk. Het verbaast me dan ook dat de Wereldgezondheidsorganisatie schat dat een op de drie werknemers over de hele wereld misschien aan het zwoegen is op werkplekken waar ze ziek van worden.

Sick building syndrome, of ‘kantoorziekte’ is een echt probleem, dat in opkomst is.

Lees verder om meer te weten te komen over de oorzaken van het sickbuildingsyndroom. Een nieuw onderzoek van het Amerikaanse Blumberg Capital Partners laat zien dat de kantooromgeving – van de temperatuur van de airconditioning tot de netheid van de voorraadkast – een aanzienlijke impact kan hebben op het welzijn, de gezondheid en de productiviteit van werknemers.

In feite gaat het onderzoek zelfs zo ver dat een schone, comfortabele werkplek werknemers er daadwerkelijk van zou kunnen weerhouden om te stoppen, laat staan ​​de aanmatigende secretaresses en stuivende accountants. Aan de andere kant meldde 17 procent van de respondenten dat ze een bedrijf hadden verlaten omdat ze een hekel hadden aan de staat of voorzieningen van het gebouw.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Quiet Quirks