Life coaching, de nieuwe mantra om naar te leven

Levenscoaching is de nieuwe mantra van de ‘bezorgd goed’, het gedurfde, nieuwe ras dat adieu is voor therapeuten en counselors en coaches heeft ingeluid om hen te helpen bij het oplossen van talloze levensproblemen en het vinden van zelfontplooiing ‘Ik kan nu niet met je praten .

Ik heb mijn levenscoach aan de andere lijn. ‘ Als je een vriend of zakenpartner belde en ze hingen op na dit bondige, bizarre excuus, zou het je vergeven zijn te denken dat dit weer een schilferige, New Age-verwennerij was. Maar wacht even. Een sessie met één kan misschien van gedachten en je leven veranderen.

Persoonlijke groei is hot.

Diagnose is dat niet.

Dat is de reden waarom de laatste jaren het aantal mensen dat deze nieuwe, verwarde bediening aanbiedt, enorm is gegroeid, en een even vurig aantal dat het met gepassioneerde toewijding heeft omarmd. Vergeet ouderwetse counseling en therapie, een groeiend aantal kiest voor levenscoaching om de talloze levensproblemen op te lossen door carrièreveranderingen, vastzittende relaties of gewoon om hun daad bij elkaar te brengen.

Verrassend genoeg reikt een groot aantal succesvolle, verzamelde mensen contact op met life coaches

– zelfs aan de telefoon – om hen te helpen buiten de gebaande paden te denken. Levenscoaches zijn een nieuwe mantra voor mensen die zich zorgen maken, mensen wier leven slechts een beetje scheef is (of dat zouden ze willen denken).

Nooit meer op banken zitten, naar lelijke schilderijen aan de muur staren en hun diepste angsten delen terwijl de therapeut wijselijk van achter zijn bureau knikt.

Nooit meer graven in de uithoeken van het verleden en confronteren en omgaan met pijnlijke herinneringen.

Ga op het net, neem de telefoon op en voila, je hebt een mentale oppepper en een verbluffende helderheid over waar je leven naartoe gaat met je vingertoppen. Umang Sukthankar heeft een paar jaar geleden een succesvolle investment banking-baan neergezet om wat anders te worden, een life coach.

Hij schrijft deze carrièreverandering niet toe aan een crisis in het midden van het leven, zoals de meesten van jullie waarschijnlijk denken, maar omdat hij ‘een diepe behoefte voelde om anderen te helpen navigeren door dit lastige leven’, verklaart hij. Twee jaar later heeft hij een caleidoscoop van klanten, van ambitieuze sportpersoonlijkheden en gestoorde zakenmensen tot glamoureuze dames uit de samenleving en verveelde gepensioneerden. De meeste van zijn ‘studenten’, zoals hij naar hen verwijst, zijn mannen omdat ‘het oké is voor een man om een ​​coach te zien, maar het is niet oké voor een man om een ​​therapeut te zien’.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Spijsverteringssupplementen om de darmgezondheid te verbeteren