Hoe verlengde werkuren uw leven negatief beïnvloeden

Als ‘normale’ werkuren tot het verleden behoren, beschouw dit dan als een rode vlag voor uw algehele gezondheid en relaties. Werkende professionals, voornamelijk uit de IT-sector, moeten hun normale kantooruren regelmatig verlengen. Omdat het zo ongeveer de norm is geworden, overtuigen de meeste mensen zichzelf ervan dat een beetje minder slaap niemand doodt. Helaas is het meer dan hoe het eruit ziet. Langere werktijden leiden tot veel gezondheids-, psychologische en sociale problemen waar u op moet letten.

We zijn allemaal gebonden aan wat het circadiane ritme wordt genoemd, de 24-uurs natuurlijke ritmiek voor veel van onze lichaamsfuncties.

Wanneer uw werk-, eet- en slaapfasen veranderen, raakt het de interne klok van uw lichaam in de war en leidt het tot slaap- of eetstoornissen.

Het verbranden van de middernachtolie kan uiteindelijk leiden tot nadelige effecten op de geestelijke gezondheid, meer bepaald angst en depressie.

Studies tonen aan dat iedereen die elke week meer dan 55 uur op het werk klokt, slechtere mentale vaardigheden heeft, waaronder kortetermijngeheugenverlies en zelfs langdurige hersenbeschadiging en dementie.

Lange werkuren gaan uiteindelijk ten koste van elke fysieke activiteit en dieetplannen.

Je zult meer tijd constant aan je bureau zitten, wat leidt tot gewichtstoename en een slechte houding.

Het risico op hartaandoeningen neemt aanzienlijk toe met 67% voor mensen die lange dagen werken in vergelijking met mensen die 7-8 uur per dag werken, volgens een recent onderzoek. Het is duidelijk dat het niet helpen van al die overuren je hart niet helpt.

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat late nachtarbeid een aanzienlijk risico vormt voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd.

Herhaaldelijk werk in één positie verhoogt het risico op het ontwikkelen van aandoeningen van het bewegingsapparaat die de spieren, gewrichten, ligamenten, pezen en zenuwen van het lichaam beschadigen, omdat u uw lichaam niet genoeg tijd geeft om zichzelf te herstellen.

De ironie is dat lange werktijden contraproductief zijn.

Als u consequent laat werkt, raakt u gemakkelijk opgebrand en neemt de productiviteit uiteindelijk af. En dan besteed je meer uren aan het inhalen van verwaarloosde taken en het halen van deadlines.

De meesten van ons negeren het idee van vermoeidheid zonder de gevolgen te beseffen. Symptomen van vermoeidheid door lange werkdagen zijn onder meer slaperigheid, vermoeidheid, slechte concentratie, prikkelbaarheid en verhoogde vatbaarheid voor ziekte.

Ten slotte wordt je sociale leven enorm belemmerd! Als u geen leven buiten het werk heeft, neemt u uiteindelijk afstand van uw dierbaren. Je dineert niet meer met je familie, je annuleert alle plannen met vrienden vanwege gebrek aan vrije tijd, en dit alles zorgt ervoor dat ze zich steeds meer verwaarloosd voelen. Als u uw partner ‘s nachts alleen laat, kan dit uiteindelijk ook leiden tot huwelijksproblemen en disfunctioneren van het gezin.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Gordijnen in de kinderkamer