Gemakkelijke manieren om uw immuunsysteem te versterken

Voel je je een beetje te vaak een beetje onder het weer? Nou, daar heb je alleen je immuunsysteem de schuld van. Ja.

Over het algemeen doet ons immuunsysteem fantastisch werk om ons te verdedigen tegen al die ziekteverwekkende virussen, bacteriën en andere microben. Er zijn echter momenten waarop dit niet lukt.

Feit is dat er tal van complexe factoren zijn zoals leeftijd, genetica, cortisolspiegels etc. die de kracht van je immuunsysteem bepalen. Desalniettemin kan het, door bepaalde veranderingen in levensstijl aan te nemen, bepaalde aspecten zoals dieet en stressmanagement verfijnen, uw immuunsysteem een ​​been omhoog helpen; en help je om die vervelende sniffles te voorkomen als het weer verandert. We geven u de details.

1. Besteed aandacht aan uw dieet

Een uitgebalanceerd dieet van volledig, onverwerkt en antioxidantrijk voedsel is essentieel voor het ondersteunen van uw immuunsysteem; denk aan citrusvruchten zoals sinaasappel, citroen en grapefruit, paprika, broccoli, spinazie, papaja, amandel, champignons, kokosolie, kurkuma, mosterd, zonnebloempitten, groene thee etc. om er maar een paar te noemen. Vergeet niet om veel knoflook op te nemen die allicine afgeeft, een stof die infectie veroorzakende microben bestrijdt.

2. Zeg ja tegen vitamine C- en vitamine D-supplementen

Dames, als er iets is dat uw immuniteit echt een grote duw kan geven, dan is het vitamine C. Dit komt omdat uw immuunsysteem T-cellen omvat (een soort witte bloedcellen die beschermen tegen infecties) zowel vitamine C als vitamine D nodig heeft functioneren op het optimale niveau. Vandaar, naast het gorgelen op citrusvruchten.

3. Vergeet Omega-3 niet

Net als bij vitamine C is bekend dat omega-3-vetzuren de activiteit van witte bloedcellen versterken; plus, voorkom ook ontstekingen. Eenvoudig genoeg is het eten van vette vis zoals zalm, makreel en tonijn een faalveilige manier om Omega-3 vetzuren in te slaan.

4. Overweeg probiotica

Wist je dat de darmgezondheid een cruciaal onderdeel is van je immuunsysteem? De reden: een meerderheid van onze immuuncellen en antilichamen wordt uitgescheiden door de maagwand. Whoa. Om een ​​optimale darmgezondheid te behouden, raden we Griekse yoghurt aan (het bevat levende culturen), gefermenteerde voedingsmiddelen zoals zuurkool en kimchi, evenals een probiotisch supplement.

5. Train regelmatig

Ga aan de slag, meid! Een regelmatige training van 30-40 minuten per dag kan helpen om uw bloed te laten circuleren, uw hormonen te regulariseren en de stroom van lymfevloeistof die door uw cellen en weefsels stroomt te verbeteren en bacteriën, gifstoffen en afvalproducten te verwijderen. Om nog maar te zwijgen, het zorgt er ook voor dat witte bloedcellen en antilichamen sneller door je lichaam circuleren.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Hoe te beschermen wat er op uw veranda is tegen regen