Belang van foliumzuur vóór zwangerschap

Het is een bekend feit dat het lichaam van een zwangere vrouw meerdere vitamines, eiwitten, mineralen, vetten en koolhydraten nodig heeft voor een vlotte zwangerschap en een gezonde baby.

Foliumzuur is een van de belangrijkste voedingsstoffen voor het lichaam van een zwangere vrouw. Het helpt bij het zorgen voor een gezonde zwangerschap en een goede groei van de baby. Het is cruciaal voor de reproductie van cellen en voor groei. Het zorgt voor de neurale buis van de baby die op zijn beurt de ontwikkeling van de hersenen en het ruggenmerg regelt. De foliumzuurbehoeften van het lichaam nemen toe naarmate het bloedvolume toeneemt als gevolg van de placenta. Alleen met voldoende foliumzuur kan hieraan worden voldaan. Om de baby tegen ziekten te beschermen, is het een goed idee om foliumzuur te gaan gebruiken voordat u zwanger wilt worden. Hoewel veel vrouwen geen foliumzuursupplementen gebruiken voordat ze zwanger worden, kiezen ze voor voedingssupplementen die rijk zijn aan foliumzuur.

Voordelen van foliumzuur voor de gezondheid van moeder en baby

Hier zijn enkele redenen waarom foliumzuur essentieel is vóór de zwangerschap:

Foliumzuur helpt miskraam en zwangerschapscomplicaties te voorkomen

Het beschermt de baby tegen geboorteafwijkingen

Het is een preventief schild tegen neurale buisdefecten zoals spina bifida en anencefalie

Het voorkomt ook het optreden van een gespleten lip en gehemelte

Foliumzuur is essentieel voor celontwikkeling en schadepreventie

Het minimaliseert ook de kans op kanker in de toekomst

Lagere foliumzuurspiegels kunnen leiden tot vroeggeboorte of abortus

De exacte conceptiedatum is meestal niet bekend. Het is daarom raadzaam om met uw foliumzuurinname te beginnen zodra u probeert zwanger te worden.

Eet gezond en vertrouw op uw arts:

Het is raadzaam om zoveel mogelijk foliumzuurrijke voedingsmiddelen in uw dieet op te nemen en supplementen mogen alleen worden ingenomen op voorschrift van de arts. Krachtige voeding van uw dieet met deze natuurlijke bronnen zal wonderen doen voor u en de gezondheid van uw baby.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Whiteheads verwijderen met huismiddeltjes en behandeling