Hoe u uw salontafel in 5 minuten kunt stylen voor herfst of elk seizoen

Wat voor mij een van de gemakkelijkste dingen zou moeten zijn om in onze familiekamer te versieren, is eigenlijk een van de moeilijkste – dat zou onze salontafel zijn. En het is niet alleen de salontafel in dit huis – ik heb geworsteld met het versieren van onze salontafel in elk huis waar ik ooit heb gewoond!

Ik heb alles geprobeerd: groeperingen binnen en zonder laden, groeperingen in het midden, groeperingen aan één kant en meerdere groeperingen, grote statement-stukken, minimalistisch en maximalistisch, enzovoort. Ik kon gewoon niet komen met een blik die vanuit elke hoek een lust voor het oog was. De meeste van mijn arrangementen zagen er aan de voorkant goed uit, maar niet aan de achterkant of aan de ene kant, maar niet aan de andere kant. En dan is er nog het hele probleem van het gebruiken van statement / focuspuntitems zo hoog dat het mijn zicht op de persoon die aan de andere kant van de kamer zit vanaf mijn plek op de bank blokkeert.

Na al die tijd en vele mislukkingen, ben ik blij te kunnen melden dat ik eindelijk DE salontafelformule heb gevonden die perfect is! Het is een formule die kan worden aangepast aan elke salontafel van elke vorm of grootte. Het beste van alles is dat het maar ongeveer 5 minuten duurt om in elkaar te zetten, past in mijn ‘keep it simple’ herfstversiering dit jaar en kan gemakkelijk worden aangepast voor elk moment van het jaar of vakantie.

Laat me een beetje grondwerk leggen – onze salontafel heeft een rechthoekige vorm en is aan de grote kant. Op een salontafel heb ik liever wat open ruimte, maar niet zozeer om er spartaans uit te zien. Ik geef er de voorkeur aan om objecten van verschillende hoogtes weer te geven, maar niets te hoog.

Maar bovenal heb ik geleerd dat ik liever heb dat mijn scherm praktisch is. Ik wil niet zoveel dingen op tafel hebben dat er bijvoorbeeld nergens een willekeurige drank of afstandsbediening is. En op het gebied van bruikbaarheid wil ik dingen gemakkelijk kunnen bijstellen als ze worden verplaatst of een beetje opzij worden geduwd.

Van alle manieren waarop ik mijn salontafel zou kunnen stylen, waarom werkt dit arrangement zo goed voor mij? Ik denk dat het mijn verlangen is naar symmetrie. Door deze manier van stylen kan ik de tafel opdelen in segmenten van gelijke grootte. Hierdoor kan ik alles netjes, maar mooi geregeld met een beetje kunst erin. Bekijk dit bovenstaande shot en de denkbeeldige lijnen die ik heb getekend om te zien wat ik bedoel.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Hoe u elke kamer in uw huis met een beperkt budget kunt opknappen