Gordijnen in de kinderkamer

 

Ik wilde dat de gordijnen voor de kinderkamer verduisterend zouden zijn. In de kamer van mijn kleinste staat namelijk in de middag vol zin. Door de isolerende werking van verduisterende gordijnen  is het in de zomer ook lekker koel. Zelf slaap ik erg slecht in een slaapkamer waar veel licht door heen komt.

Rustig patroon gordijnen voor de kinderkamer

Omdat de kamer volop in de zon staat in de ochtend willen we verduisterende gordijnen. Je wilt geen kind dat 5 uur al wakker is omdat de zon haar kamer binnen komt.   Waar ik bij de kinderkamer gordijnen niet had over nagedacht was het patroon voor kamer. Ik heb een rustig patroon voor ogen omdat de kamer vol staat met spullen. Daarnaast wilde ik gordijnen die op lange termijn zouden passen bij haar kamer. 

Ik heb gekozen voor een roomgele kleur gordijnen met gouden sterren erin. De kinderkamer gordijnen die er voor in hingen waren spierwit met zilveren sterren. Ik had zelf vroeger ook gordijnen met steren. Dit waren oranje/rode gordijnen had met gele sterren. Toch is dit in mijn onbewust zijn een factor geweest om weer voor sterren in de gordijnen te kiezen.

Wanneer ik aan het zoeken was op internet kwam ik de website van Voordeelgordijnen.nl tegen. Deze webshop heeft veel kinderkamer gordijnen met een “sterren” patroon.

Zelf maken of laten maken

Je kan er voor kiezen om kindergordijnen zelf te maken door alleen de gordijnstof te kopen. Maar bij je wilt natuurlijk dat de gordijnen mooi afgewerkt zijn. Ik heb daarom gekozen om de kinderkamer gordijnen op maat te laten maken. Elke slaapkamer is anders en sommigen willen de gordijnen tot aan de grond en anderen kiezen voor gordijnen tot aan de vensterbank. Dan heb je nog gordijnen voor een railsysteem of voor een ringensysteem. Kies je voor de ringen dan komt er wel meer zonlicht door naar binnen waarschijnlijk. Met de calculator kun je eenvoudig de maten invullen en de gewenste plooi rekent. De calculator rekent uit hoeveel stof je nodig gaat hebben. Dat niet alleen, je kunt de gordijnen ook direct bestellen en eventueel nog wat opties toevoegen. Eenvoudiger kan bijna niet. Ik heb mijn gordijnen daarom ook direct bestelt!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Travelling With Minimalists