Een van de beste interieurontwerptips die u ooit zult krijgen

Er zijn veel verschillende dingen waarmee u rekening moet houden bij het creëren van een prachtig ingerichte ruimte, maar een van de beste interieurontwerptips die ik u kan geven, is om uw decor in lagen te leggen. Het is helemaal niet moeilijk! Zodra je een paar trucjes van het designvak hebt geleerd, kun je deze techniek in elke kamer van je huis gebruiken.

U vraagt ​​zich misschien af ​​wat het in lagen aanbrengen van uw decor betekent. Het is de kunst om vanaf de grond een kamer te bouwen. Het is het interieurgeheim dat diepte en interesse toevoegt aan een ruimte.

Vanaf de vloer is hier een overzicht van de vele elementen in een kamer waar gelaagdheid een rol speelt:

Vloeren: vloerbedekking, karpetten, karpetten over elkaar heen gelegd

Muren: verf, behang, ingelijste kunstwerken, spiegels, decoratieve wandkleden

Ramen: gordijnen, valletjes, tinten, jaloezieën

Meubilair: banken, stoelen, tafels, bedden, salontafels, bijzettafels

Verlichting: bovenverlichting, tafellampen, taakverlichting, accentverlichting

Textiel: kussens, dekens, beddengoed

Decoratieve elementen: groen en bloemen, boeken, containers

Beschouw elk van deze elementen als een andere laag. Concentreer u op het bouwen van de kamer door elke laag één voor één toe te voegen.

Vloeren

Ik heb hardhouten vloeren in alle woonruimtes van ons huis. Sommige gebieden hebben karpetten en sommige niet. Mijn familiekamer is een van de ruimtes met een karpet en tijdens het opfrissen heb ik een ander karpet op de bestaande gelegd. Het extra vloerkleed brak de zee van grijs, mijn grote vloerkleed, en hielp alle kleuren in de kamer samen te brengen.

Muren

In de wereld van interieurontwerptips kan het aanbrengen van een laag op een muur zo eenvoudig zijn als het ophangen van een enkel kunstwerk aan de muur of zo complex als het maken van een galeriewand.

Als je naar eenvoud hunkert, dan is dat ene kunstwerk prima. Op een grotere muur, zoals die boven mijn bank, moest ik dimensie toevoegen aan de muur vanwege de architectuur van de kamer. Ik heb die dimensie gecreëerd door drie schansen toe te voegen die gecentreerd zijn boven de mooie aquarelafdrukken. Nu ziet mijn muur er niet zo plat uit onder de overhang boven mijn bank.

ramen

Een eenvoudig paar gordijnen voor een raam kan prima zijn. Zo zijn de meeste ramen in mijn huis eigenlijk. Maar – soms heeft een raam (en de kamer) meer nodig. Door een extra laag aan uw ramen toe te voegen, kunt u van een saaie muur zoveel meer maken!

Meubilair

Het gebruik van een salontafel voor een bank is slechts een voorbeeld van het in lagen plaatsen van meubels in een kamer. Aan zijn lot overgelaten, had mijn man liever nooit een salontafel in een kamer. Hij is een lange kerel (wiens ogen niet altijd naar beneden kijken – vertaal dat naar gekneusde schenen!) Met een groot bereik, dus zijn verlangen naar een grote open ruimte is begrijpelijk.

Hoezeer ik ook probeer aan zijn wensen tegemoet te komen, dat werkt gewoon niet voor mij. Ik heb de gezelligheid nodig van voldoende meubellagen in een kamer om te voorkomen dat het aanvoelt als een onvolledige ruimte.

Verlichting

Het idee om verlichting in een kamer te stapelen, betekent dat in plaats van slechts één lichtbron, zoals een bovenlicht, uw kamers meerdere soorten en lichtniveaus moeten hebben. Zie het als het creëren van een “lichtlandschap” door gebruik te maken van een bovenlichtbron + tafellampen + vloerlampen + taakverlichting (indien nodig) + accentverlichting.

Al deze dingen bij elkaar gecombineerd geven je een functionele kamer en een visueel uitgebalanceerde kamer.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Hoe u elke kamer in uw huis met een beperkt budget kunt opknappen