Tips voor de overgang naar natuurlijk haar

1. Stel nog geen tijd in

Je hoeft niet te weten wanneer je je 100% natuurlijke haar meteen gaat rocken! Geef jezelf ongeveer 4 maanden – tegen die tijd zou je genoeg groei moeten hebben om opgewonden te raken!

2. Vind uw overgangsstijl

Het doel is om twee ZEER verschillende haarstructuren in één te mengen. Probeer een bantu-knoop of de favoriet van een natuurlijk meisje: de twist-out. Deze uitgerekte stijlen zorgen ervoor dat uw twee verschillende texturen een uniform krulpatroon hebben.

3. Ontwar wanneer het haar nat is

Ontwar altijd wanneer je haar nat en glad is met conditioner met een kam met brede tanden of je vingers. Begin aan de uiteinden en werk je omhoog. Dit proces vergt geduld, dus probeer dit alleen als je de tijd hebt om voorzichtig te zijn met je haar – haasten kan leiden tot frustratie en breuk.

4. Houd je hoofdhuid schoon

Je zult wat moeten experimenteren, maar je hoofdhuid elke twee dagen tot elke twee weken reinigen.

5. Houd je haar gehydrateerd

Droog haar breekt. Er gaat niets boven water als het gaat om het hydrateren van haar, maar je kunt er ook je favoriete vochtinbrengende natuurlijke haarproducten bovenop doen om het in te sluiten.

6. Wen aan diepe conditionering

Haarmaskers zijn niet langer een bijzondere traktatie! Natuurlijk heeft krullend haar meestal geen proteïne, dus blijf bij diep hydraterende behandelingen.

7. Verlaag uw warmteverbruik

Geen föhn of stijltang meer nodig. Probeer in plaats daarvan al je stijlen aan de lucht te drogen.

8. Bescherm uw randen

Vermijd overgangsstijlen die te veel spanning op uw slapen en de nek van uw nek leggen. Het haar daar is meestal fijner, dunner en delicater!

9. Wees voorzichtig

Het punt waar je natuurlijke textuur je steil haar ontmoet (het wordt de grenslijn genoemd) is HET zwakste deel van je haar. Neem de tijd om je haar te ontwarren en te stylen om breuk hier te voorkomen.

10. Snijd geleidelijk beschadigde uiteinden

Afhankelijk van de lengte waarmee je moest beginnen, krijg je elke maand een goede trimbeurt. Vergeet niet een haarschaar te gebruiken en geen gewone schaar!

Onthoud: deze tips zijn ontworpen om je natuurlijk krullend haar te voeden, want DAT is uiteindelijk wat je gaat houden. Veel succes en gefeliciteerd met natuurlijk gaan! Wij zijn hier om te helpen!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Hoe u elke kamer in uw huis met een beperkt budget kunt opknappen