Categories
Lifestyle

Life coaching, de nieuwe mantra om naar te leven

Levenscoaching is de nieuwe mantra van de ‘bezorgd goed’, het gedurfde, nieuwe ras dat adieu is voor therapeuten en counselors en coaches heeft ingeluid om hen te helpen bij het oplossen van talloze levensproblemen en het vinden van zelfontplooiing ‘Ik kan nu niet met je praten .

Ik heb mijn levenscoach aan de andere lijn. ‘ Als je een vriend of zakenpartner belde en ze hingen op na dit bondige, bizarre excuus, zou het je vergeven zijn te denken dat dit weer een schilferige, New Age-verwennerij was. Maar wacht even. Een sessie met één kan misschien van gedachten en je leven veranderen.

Persoonlijke groei is hot.

Diagnose is dat niet.

Dat is de reden waarom de laatste jaren het aantal mensen dat deze nieuwe, verwarde bediening aanbiedt, enorm is gegroeid, en een even vurig aantal dat het met gepassioneerde toewijding heeft omarmd. Vergeet ouderwetse counseling en therapie, een groeiend aantal kiest voor levenscoaching om de talloze levensproblemen op te lossen door carrièreveranderingen, vastzittende relaties of gewoon om hun daad bij elkaar te brengen.

Verrassend genoeg reikt een groot aantal succesvolle, verzamelde mensen contact op met life coaches

– zelfs aan de telefoon – om hen te helpen buiten de gebaande paden te denken. Levenscoaches zijn een nieuwe mantra voor mensen die zich zorgen maken, mensen wier leven slechts een beetje scheef is (of dat zouden ze willen denken).

Nooit meer op banken zitten, naar lelijke schilderijen aan de muur staren en hun diepste angsten delen terwijl de therapeut wijselijk van achter zijn bureau knikt.

Nooit meer graven in de uithoeken van het verleden en confronteren en omgaan met pijnlijke herinneringen.

Ga op het net, neem de telefoon op en voila, je hebt een mentale oppepper en een verbluffende helderheid over waar je leven naartoe gaat met je vingertoppen. Umang Sukthankar heeft een paar jaar geleden een succesvolle investment banking-baan neergezet om wat anders te worden, een life coach.

Hij schrijft deze carrièreverandering niet toe aan een crisis in het midden van het leven, zoals de meesten van jullie waarschijnlijk denken, maar omdat hij ‘een diepe behoefte voelde om anderen te helpen navigeren door dit lastige leven’, verklaart hij. Twee jaar later heeft hij een caleidoscoop van klanten, van ambitieuze sportpersoonlijkheden en gestoorde zakenmensen tot glamoureuze dames uit de samenleving en verveelde gepensioneerden. De meeste van zijn ‘studenten’, zoals hij naar hen verwijst, zijn mannen omdat ‘het oké is voor een man om een ​​coach te zien, maar het is niet oké voor een man om een ​​therapeut te zien’.

Categories
Lifestyle

Spijsverteringssupplementen om de darmgezondheid te verbeteren

Als het op darmgezondheid aankomt, weten we één ding zeker.

Wat je eet, heeft een directe invloed op je spijsvertering. Dus hoewel er niemand een ‘recept’ is voor een soepele spijsvertering, helpt het kauwen op geraffineerde koolhydraten, verwerkt voedsel en gefrituurde, vettige snacks duidelijk niet. Zelfs caloriearme dranken en ijsjes bevatten kunstmatige zoetstoffen, die spijsverteringsproblemen kunnen verergeren, wat kan leiden tot brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel, maagklachten, diarree en obstipatie. Bovendien kan stress in bepaalde gevallen uw spijsverteringsstelsel aantasten en IBS (Irritable Bowel Syndrome) en zweren veroorzaken. Wat moet een meisje dan doen? Hoe maak je je spijsverteringssysteem sterk? Nou, om te beginnen, neem een ​​dieet op basis van verse groenten en fruit dat licht verteerbaar is en een hoge voedingswaarde heeft. Vezelrijk voedsel en probiotica zijn ook een geweldige manier om maagproblemen te verlichten. Als laatste, maar niet de minste, verhoog je je vochtinname (Re: water, kruidenthee etc.) voor een vlottere spijsvertering. Als dit nog niet genoeg is, kan het toevoegen van spijsverteringssupplementen aan elk dieet ook helpen om een ​​traag spijsverteringssysteem te resetten en het een broodnodige boost te geven.

1. WOW Life Science Probiotica-capsules

2. Akiva Triphala Digestion Booster, klaar om ayurvedisch sappakket van 12 te drinken

3. Kapiva Ayurveda Amla + Digest 60 capsules

4. FitZup No Bloat Tea

5. HealthVit geactiveerde houtskool 500 mg 60 tabletten

Categories
Lifestyle

Gemakkelijke manieren om uw immuunsysteem te versterken

Voel je je een beetje te vaak een beetje onder het weer? Nou, daar heb je alleen je immuunsysteem de schuld van. Ja.

Over het algemeen doet ons immuunsysteem fantastisch werk om ons te verdedigen tegen al die ziekteverwekkende virussen, bacteriën en andere microben. Er zijn echter momenten waarop dit niet lukt.

Feit is dat er tal van complexe factoren zijn zoals leeftijd, genetica, cortisolspiegels etc. die de kracht van je immuunsysteem bepalen. Desalniettemin kan het, door bepaalde veranderingen in levensstijl aan te nemen, bepaalde aspecten zoals dieet en stressmanagement verfijnen, uw immuunsysteem een ​​been omhoog helpen; en help je om die vervelende sniffles te voorkomen als het weer verandert. We geven u de details.

1. Besteed aandacht aan uw dieet

Een uitgebalanceerd dieet van volledig, onverwerkt en antioxidantrijk voedsel is essentieel voor het ondersteunen van uw immuunsysteem; denk aan citrusvruchten zoals sinaasappel, citroen en grapefruit, paprika, broccoli, spinazie, papaja, amandel, champignons, kokosolie, kurkuma, mosterd, zonnebloempitten, groene thee etc. om er maar een paar te noemen. Vergeet niet om veel knoflook op te nemen die allicine afgeeft, een stof die infectie veroorzakende microben bestrijdt.

2. Zeg ja tegen vitamine C- en vitamine D-supplementen

Dames, als er iets is dat uw immuniteit echt een grote duw kan geven, dan is het vitamine C. Dit komt omdat uw immuunsysteem T-cellen omvat (een soort witte bloedcellen die beschermen tegen infecties) zowel vitamine C als vitamine D nodig heeft functioneren op het optimale niveau. Vandaar, naast het gorgelen op citrusvruchten.

3. Vergeet Omega-3 niet

Net als bij vitamine C is bekend dat omega-3-vetzuren de activiteit van witte bloedcellen versterken; plus, voorkom ook ontstekingen. Eenvoudig genoeg is het eten van vette vis zoals zalm, makreel en tonijn een faalveilige manier om Omega-3 vetzuren in te slaan.

4. Overweeg probiotica

Wist je dat de darmgezondheid een cruciaal onderdeel is van je immuunsysteem? De reden: een meerderheid van onze immuuncellen en antilichamen wordt uitgescheiden door de maagwand. Whoa. Om een ​​optimale darmgezondheid te behouden, raden we Griekse yoghurt aan (het bevat levende culturen), gefermenteerde voedingsmiddelen zoals zuurkool en kimchi, evenals een probiotisch supplement.

5. Train regelmatig

Ga aan de slag, meid! Een regelmatige training van 30-40 minuten per dag kan helpen om uw bloed te laten circuleren, uw hormonen te regulariseren en de stroom van lymfevloeistof die door uw cellen en weefsels stroomt te verbeteren en bacteriën, gifstoffen en afvalproducten te verwijderen. Om nog maar te zwijgen, het zorgt er ook voor dat witte bloedcellen en antilichamen sneller door je lichaam circuleren.

Categories
Lifestyle

Maakt uw kantoor u ziek?

Je krijgt dus gratis lunch op het werk, de beste koffie die je ooit hebt gedronken, kaartjes voor grote cricketwedstrijden en maandelijkse bowlingavonden.

Dat zou je lachend, tevreden en spannend moeten maken. Maar helaas, ondanks de doordachte voordelen, word je snuivend wakker met een zere kop en jeukende ogen. Het wordt erger naarmate de dag vordert en als je antihistaminica afneemt, vraag je je af waarom je je zo ziek voelt. De oorzaak kan je verrassen. Wist u bijvoorbeeld dat één op de zes mensen met allergieën dit doet vanwege de aanwezigheid van schimmels en bacteriën in het luchtgeleidingssysteem op de werkplek.

Of dat er onder de juiste omstandigheden 33 miljoen schimmelplanten kunnen groeien in uw AC-systeem in een periode van 12 uur?

Dat vrouwelijke mijten 25 tot 50 eieren kunnen leggen, waarbij elke drie weken een nieuwe generatie wordt geproduceerd, waarbij elke mijt elke dag ongeveer 20 afvaldeeltjes produceert? Als je berekent, zijn dat 42.000 huisstofmijten per ons stof die je inademt van niet-gestofzuigde tapijten op het werk. Het verbaast me dan ook dat de Wereldgezondheidsorganisatie schat dat een op de drie werknemers over de hele wereld misschien aan het zwoegen is op werkplekken waar ze ziek van worden.

Sick building syndrome, of ‘kantoorziekte’ is een echt probleem, dat in opkomst is.

Lees verder om meer te weten te komen over de oorzaken van het sickbuildingsyndroom. Een nieuw onderzoek van het Amerikaanse Blumberg Capital Partners laat zien dat de kantooromgeving – van de temperatuur van de airconditioning tot de netheid van de voorraadkast – een aanzienlijke impact kan hebben op het welzijn, de gezondheid en de productiviteit van werknemers.

In feite gaat het onderzoek zelfs zo ver dat een schone, comfortabele werkplek werknemers er daadwerkelijk van zou kunnen weerhouden om te stoppen, laat staan ​​de aanmatigende secretaresses en stuivende accountants. Aan de andere kant meldde 17 procent van de respondenten dat ze een bedrijf hadden verlaten omdat ze een hekel hadden aan de staat of voorzieningen van het gebouw.

Categories
Lifestyle

Hoe verlengde werkuren uw leven negatief beïnvloeden

Als ‘normale’ werkuren tot het verleden behoren, beschouw dit dan als een rode vlag voor uw algehele gezondheid en relaties. Werkende professionals, voornamelijk uit de IT-sector, moeten hun normale kantooruren regelmatig verlengen. Omdat het zo ongeveer de norm is geworden, overtuigen de meeste mensen zichzelf ervan dat een beetje minder slaap niemand doodt. Helaas is het meer dan hoe het eruit ziet. Langere werktijden leiden tot veel gezondheids-, psychologische en sociale problemen waar u op moet letten.

We zijn allemaal gebonden aan wat het circadiane ritme wordt genoemd, de 24-uurs natuurlijke ritmiek voor veel van onze lichaamsfuncties.

Wanneer uw werk-, eet- en slaapfasen veranderen, raakt het de interne klok van uw lichaam in de war en leidt het tot slaap- of eetstoornissen.

Het verbranden van de middernachtolie kan uiteindelijk leiden tot nadelige effecten op de geestelijke gezondheid, meer bepaald angst en depressie.

Studies tonen aan dat iedereen die elke week meer dan 55 uur op het werk klokt, slechtere mentale vaardigheden heeft, waaronder kortetermijngeheugenverlies en zelfs langdurige hersenbeschadiging en dementie.

Lange werkuren gaan uiteindelijk ten koste van elke fysieke activiteit en dieetplannen.

Je zult meer tijd constant aan je bureau zitten, wat leidt tot gewichtstoename en een slechte houding.

Het risico op hartaandoeningen neemt aanzienlijk toe met 67% voor mensen die lange dagen werken in vergelijking met mensen die 7-8 uur per dag werken, volgens een recent onderzoek. Het is duidelijk dat het niet helpen van al die overuren je hart niet helpt.

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat late nachtarbeid een aanzienlijk risico vormt voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd.

Herhaaldelijk werk in één positie verhoogt het risico op het ontwikkelen van aandoeningen van het bewegingsapparaat die de spieren, gewrichten, ligamenten, pezen en zenuwen van het lichaam beschadigen, omdat u uw lichaam niet genoeg tijd geeft om zichzelf te herstellen.

De ironie is dat lange werktijden contraproductief zijn.

Als u consequent laat werkt, raakt u gemakkelijk opgebrand en neemt de productiviteit uiteindelijk af. En dan besteed je meer uren aan het inhalen van verwaarloosde taken en het halen van deadlines.

De meesten van ons negeren het idee van vermoeidheid zonder de gevolgen te beseffen. Symptomen van vermoeidheid door lange werkdagen zijn onder meer slaperigheid, vermoeidheid, slechte concentratie, prikkelbaarheid en verhoogde vatbaarheid voor ziekte.

Ten slotte wordt je sociale leven enorm belemmerd! Als u geen leven buiten het werk heeft, neemt u uiteindelijk afstand van uw dierbaren. Je dineert niet meer met je familie, je annuleert alle plannen met vrienden vanwege gebrek aan vrije tijd, en dit alles zorgt ervoor dat ze zich steeds meer verwaarloosd voelen. Als u uw partner ‘s nachts alleen laat, kan dit uiteindelijk ook leiden tot huwelijksproblemen en disfunctioneren van het gezin.

Categories
Lifestyle

Belang van foliumzuur vóór zwangerschap

Het is een bekend feit dat het lichaam van een zwangere vrouw meerdere vitamines, eiwitten, mineralen, vetten en koolhydraten nodig heeft voor een vlotte zwangerschap en een gezonde baby.

Foliumzuur is een van de belangrijkste voedingsstoffen voor het lichaam van een zwangere vrouw. Het helpt bij het zorgen voor een gezonde zwangerschap en een goede groei van de baby. Het is cruciaal voor de reproductie van cellen en voor groei. Het zorgt voor de neurale buis van de baby die op zijn beurt de ontwikkeling van de hersenen en het ruggenmerg regelt. De foliumzuurbehoeften van het lichaam nemen toe naarmate het bloedvolume toeneemt als gevolg van de placenta. Alleen met voldoende foliumzuur kan hieraan worden voldaan. Om de baby tegen ziekten te beschermen, is het een goed idee om foliumzuur te gaan gebruiken voordat u zwanger wilt worden. Hoewel veel vrouwen geen foliumzuursupplementen gebruiken voordat ze zwanger worden, kiezen ze voor voedingssupplementen die rijk zijn aan foliumzuur.

Voordelen van foliumzuur voor de gezondheid van moeder en baby

Hier zijn enkele redenen waarom foliumzuur essentieel is vóór de zwangerschap:

Foliumzuur helpt miskraam en zwangerschapscomplicaties te voorkomen

Het beschermt de baby tegen geboorteafwijkingen

Het is een preventief schild tegen neurale buisdefecten zoals spina bifida en anencefalie

Het voorkomt ook het optreden van een gespleten lip en gehemelte

Foliumzuur is essentieel voor celontwikkeling en schadepreventie

Het minimaliseert ook de kans op kanker in de toekomst

Lagere foliumzuurspiegels kunnen leiden tot vroeggeboorte of abortus

De exacte conceptiedatum is meestal niet bekend. Het is daarom raadzaam om met uw foliumzuurinname te beginnen zodra u probeert zwanger te worden.

Eet gezond en vertrouw op uw arts:

Het is raadzaam om zoveel mogelijk foliumzuurrijke voedingsmiddelen in uw dieet op te nemen en supplementen mogen alleen worden ingenomen op voorschrift van de arts. Krachtige voeding van uw dieet met deze natuurlijke bronnen zal wonderen doen voor u en de gezondheid van uw baby.

Categories
Lifestyle

Oplossingen om rugpijn bij zwangerschap op te lossen

De zwangerschapsperiode van negen maanden is een zeer opwindende tijd van je leven en een nieuwe toevoeging aan het gezin is een gelegenheid om te vieren. Maar een veelvoorkomend probleem dat u tijdens deze maanden onrust kan bezorgen, is rugpijn.

Routine fysieke activiteit

Een van de belangrijkste redenen waarom je rug pijn begint te doen, is vanwege de verstijving door het gebrek aan of beperkte beweging. Om dit te voorkomen, moet je zachte activiteiten oefenen.

Massage

Massages kunnen geweldige stressbrekers zijn, vooral omdat de rugpijn van uw zwangerschap zich ook tot uw middel en schouders kan uitstrekken. Vraag je partner om je rug te masseren terwijl je zit.

Slaaphoudingen

Een goede nachtrust krijgen kan moeilijk zijn als je zwanger bent, vooral als je rugpijn ernstig is. Slaap niet op je rug.

Riem en schoenen

Tijdens uw laatste trimester kan uw rugpijn intenser worden en is externe ondersteuning nodig om de pijn te verlichten. Een voorbeeld is de zwangerschapsgordel: deze houdt uw buik vast en verdeelt uw gewicht over uw hele lichaam.

Alternatieve therapieën

Er zijn alternatieve therapieën zoals acupunctuur, aromatherapie en homeopathie. Acupunctuur behandelt het gebruik van fijne naalden over pijnpunten in uw lichaam en is behoorlijk effectief. Met betrekking tot aroma-oliën, doe gewoon twee druppels op een warme, vochtige doek en leg het op je rug voor een onmiddellijk rustgevend effect.

Categories
Lifestyle

Home remedies voor ongemak Turing zwangerschap

Misselijkheid, striae en gezwollen voeten zijn veelvoorkomende ongemakken voor vrouwen tijdens de zwangerschap.

Zwangerschap is de mooiste tijd van het leven van een vrouw. Het is een mooi begin van een nooit eindigende reis om moeder te zijn. Zwanger zijn heeft zijn eigen ups en downs zoals moederschap. Naast het mooie gevoel om de eerste hartslag van je baby te horen, komt misselijkheid. Met het geluk de kicks van je baby te voelen, komen de gezwollen voeten. Met de zwangerschapsgloed op je gezicht, komen de striae op je buik.

Misselijkheid:

Hoge niveaus van zwangerschapshormonen die uw lichaam overspoelen, veroorzaken misselijkheid tijdens de zwangerschap. Hopelijk neemt je ochtendmisselijkheid af tussen ongeveer 14 weken en 16 weken. Voor sommige vrouwen kan het echter wat langer duren. Hier zijn enkele huismiddeltjes die je helpen misselijkheid te voorkomen. Eet wat je kunt en wanneer je maar kunt: het eten van kleine maar frequente porties houdt je energiek ondanks alle braken en misselijkheid. Begin je dag zoet: vroeg in de ochtend een beetje zoet eten helpt misselijkheid te bestrijden. Op het moment dat je wakker wordt, kun je wat koekjes eten. Stop met tandpasta’s met een duidelijke smaak of overtollige munt voor versheid. Gebruik kruiden en weinig geurige tandpasta’s omdat ze het gevoel van misselijkheid niet verergeren. Het hebben van fruit zoals banaan en avocado’s voor het ontbijt helpt ook om misselijkheid op afstand te houden. Ze zijn ook rijk aan vitamine B. Zuigen op zure snoepjes: Zuigen op snoepjes met sinaasappel- of citroensmaak helpt misselijkheid op afstand te houden.

Gezwollen voeten:

Zwelling in de voeten treedt op omdat uw lichaam meer vocht vasthoudt dan normaal. Zwelling komt vaak voor. De meeste vrouwen ervaren het vooral in het laatste trimester.Neem een ​​zoutvoetbad: Door uw voeten in warm water en een half kopje zout te weken, krijgt u direct verlichting. Maak weken in Epsom-zouten een ontspannend nachtritueel terwijl je zwanger bent. Vraag om een ​​voetmassage: of het nu uw partner of masseuse is, zorg ervoor dat ze zich bewust zijn van uw comfortniveau en druk niet te hard op bepaalde punten. Een zachte voetmassage om de arnica in te laten trekken is alles wat je nodig hebt.

Striae: uw huid rekt uit tijdens de zwangerschap terwijl u aankomt en dit veroorzaakt striae. Striae verschijnen meestal als roze, rode of paars getinte lijnen op je buik. Massage met olie: Masseer de aangetaste gebieden met vitamine E-olie gemengd met een vochtinbrengende crème, maakt de huid glad en helpt striae te verminderen. Aloë Vera-gel: Aloë Vera-gel aanbrengen in cirkelvormige bewegingen en masseren bevordert zachtjes genezing en kalmeert uw huid. Gebruik verse gel in plaats van die op de markt verkrijgbaar zijn. Melk, suiker en citroen: maak een zelfgemaakte scrub met suiker, rauwe melk en enkele druppels citroen en scrub in cirkelvormige bewegingen. Spoel af met lauw water en hydrateer het getroffen gebied. Gebruik Aardappelsap: Haal sap van een aardappel of snijd de aardappel in twee helften en masseer het getroffen gebied in een cirkelvormige beweging en laat het drogen. Spoel het later af met lauw water en breng een vochtinbrengende crème aan.