Prendid | Prediction Market | peiling 9 maart
VVD grootste partij van Nederland
peiling, poll, vvd, verkiezingen, pvv, groenlinks, cda
21913
post-template-default,single,single-post,postid-21913,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

VVD de grootste partij

VVD de grootste partij

Voor het eerst sinds wij onze peilingen publiceren is VVD de grootste partij. De voorspellers van Prendid denken dat VVD volgende week woensdag 28 zetels haalt. De PVV zakt verder weg naar 26 zetels.

GroenLinks naast CDA

GroenLinks wint een zetel en CDA verliest een zetel waardoor ze beide op 17 zetels uitkomen. Verliezers zijn PvdA (-1) en SP (-1). DENK wint volgens de voorspellingen van vandaag ook een zetel, net zoals FvD en VNL.

Disclaimer

De peiling van Prendid brengen wij onder voorbehoud. Er zijn nu meer dan 1800 voorspellingen maar de prediction market is nog nieuw en de groep serieuze voorspellers is nog te klein om extremen glad te trekken. Wij hopen dat u mee gaat voorspellen zodat de Prendid-voorspellingen betrouwbaarder worden.

Prediction market

Prendid is een prediction market (een voorspellingsmarkt) waarbij de spelers de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen voorspellen. Meedoen is gratis en diegene die het beste voorspelt wint de pot (totaal €1250). Het gemiddelde van de voorspellingen leveren Prendid-voorspellingen. Uit onderzoek blijkt dat voorspellingen van prediction markets vaak dicht bij de daadwerkelijke uitkomst zitten.

Wisdom of the crowd

Een Prediction market maakt gebruik van the wisdom of the crowd (een grote groep mensen weet meer dan een enkel individu) en worden in de Verenigde Staten al decennialang veelvuldig gebruikt door nieuwsmedia zoals CNN, ESPN en the New York Times en diverse onderzoeksbureaus.

Ook mee doen en de uitslag voorspellen?

Schrijf je in, en doe je voorspelling. Lees de handleiding en win de pot.