Prendid | Prediction Market | Prendid is afgelopen
Een Prediction market waar voorspellers winnen door het verloop van toekomstige gebeurtenissen goed te voorspellen.
prediction market, voorspellingsmarkt, Tweede Kamer Verkiezingen
22045
post-template-default,single,single-post,postid-22045,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Prendid is afgelopen

Prendid is afgelopen

Prendid is een prediction market. Een online ‘game’ waar deelnemers kunnen winnen door toekomstige gebeurtenissen goed te voorspellen. 10Duizend heeft in opdracht van het stimuleringsfonds voor de journalistiek onderzocht of er in Nederland ruimte is voor een Nederlandstalige prediction market.

Waardevolle voorspellingen

Prendid heeft laten zien dat een Nederlandstalige prediction market in staat is om waardevolle voorspellingen te doen. Dit is zonder meer interessant voor nieuwsmedia en het bedrijfsleven. Bovendien is een prediction market een goede tool om klantenbinding te creƫren.

Investeringen blijven nodig

De behoefte om mee te voorspellen is het grootst rondom verkiezingen. Starten met voorspellen op een predicition market kost meer tijd dan de meeste uitdagingen op internet en het opbouwen van een groep mensen die het mee blijft voorspellen vraagt een structurele investering qua tijd en geld.

Veel mogelijkheden

10Duizend is 31 december gestopt met Prendid. Onvoldoende investeringen om de benodigde investeringen te kunnen doen. Jammer, want een prediction market biedt veel mogelijkheden. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Lees de eindevaluatie voor het stimuleringsfonds voor de journalistiek of neem contact op met Marco van Schaardenburgh via 10Duizend.nl,