Prendid | Prediction Market | peiling verkiezing Tweede Kamer
Grote veranderingen in de nieuwe Prendid-peiling. In de andere peilingen verliest de PVV zetels maar bij Prendid wint de PVV er twee. Als je iets verder kijkt is het niet heel vreemd omdat vorige week de PVV laag stond bij Prendid in vergelijking met andere peilingen. Dit verschil is nu gelijk getrokken.
peiling, tweede kamerverkiezingen, tk2017
21855
post-template-default,single,single-post,postid-21855,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Nieuwe peiling 16 februari

Nieuwe peiling 16 februari

Grote veranderingen in de nieuwe Prendid-peiling. In de andere peilingen verliest de PVV zetels maar bij Prendid wint de PVV er twee. Als je iets verder kijkt is het niet heel vreemd omdat de PVV in vergelijking met andere peilingen laag stond bij Prendid. Dit verschil is nu gelijk getrokken.

Winst en Verlies

Behalve de twee zetels winst voor de PVV krijgt ook Groen Links er een zetel bij. De verliezers van deze week zijn CDA (-2), PvdA (-1) en D66 (-1). Opvallend is dat ook een ‘andere partij’ een zetel winst. Onduidelijk is welke partij dit is. De Piratenpartij? Nieuwe wegen? Weet u het? Onze vraagstelling geeft geen mogelijkheid om dit te laten zien.

Grote disclaimer

Dit is de eerste peiling van Prendid en de peiling moet onder groot voorbehoud worden gelezen. Er zijn nu meer dan 400 voorspellingen gedaan en dat is te weinig om een serieuze voorspelling te maken. Met name over de kleinere partijen zijn nog niet veel voorspellingen gedaan. Wij hopen dan ook dat u mee gaat voorspellen zodat de Prendid-voorspellingen betrouwbaarder worden.

Prediction market

Prendid is een prediction market (een voorspellingsmarkt) waarbij de spelers de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen voorspellen. Meedoen is gratis en diegene die het beste voorspelt wint de pot (totaal €1250). Het gemiddelde van de voorspellingen leveren Prendid-voorspellingen. Uit onderzoek blijkt dat voorspellingen van prediction markets vaak dicht bij de daadwerkelijke uitkomst zitten.

Wisdom of the crowd

Een Prediction market maakt gebruik van the wisdom of the crowd (een grote groep mensen weet meer dan een enkel individu) en worden in de Verenigde Staten al decennialang veelvuldig gebruikt door nieuwsmedia zoals CNN, ESPN en the New York Times en diverse onderzoeksbureaus.

Ook mee doen en de uitslag voorspellen?

Schrijf je in, en doe je voorspelling. Lees de handleiding en win de pot.