Prendid | Prediction Market | Maakt Trump zijn regeerperiode af?
Een Prediction market waar voorspellers winnen door het verloop van toekomstige gebeurtenissen goed te voorspellen.
prediction market, voorspellingsmarkt, Tweede Kamer Verkiezingen
22004
post-template-default,single,single-post,postid-22004,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Maakt Trump zijn regeerperiode af?

Maakt Trump zijn regeerperiode af?

Donald Trump is een man die zorgt voor controverse. Zijn besluiten zijn vaak juridisch aanvechtbaar, zijn continue strijd met de pers en zijn provocatieve uitspraken maken hem misschien wel de meestomstreden Amerikaanse president aller tijden. President Trump heeft te maken met meerdere gevallen die uiteindelijk kunnen leiden tot een afzettingsprocedure.

Afzetting door het huis van afgevaardigden

Op Prendid.nl staat de vraag ‘Maakt President Trump zijn eerste termijn als president af?’ Uiteraard zijn er meer redenen waarom Trump voortijdig moet terugtreden maar als zijn presidentschap voortijdig eindigt dan is afzetting door het huis van afgevaardigden is wel de meest logische.

Kans op voortijdig einde is 50%

De voorspellingsvraag op Prendid is 17 mei gelanceerd en vrijwel direct schoot de kans dat Trump de eerste termijn niet afmaakt naar 68% (met een kleine piek naar 72%). Begin juni kwam het besef bij de voorspellers dat het afzetten van een Amerikaanse president niet makkelijk is en nog nooit is uitgevoerd (Richard Nixon hield de eer aan zichzelf en trad zelf af). Langzaam daalde de kans dat Trump de eerste termijn als president niet afmaakt en sinds begin juni staat de kans redelijk stabiel op 50%.

Doorregeren met tal van incidenten

Onlangs werd bekend dat de zoon van Donald Trump (Donald Trump jr) een omstreden ontmoeting heeft gehad met een Russische advocate waarin hem documenten zijn aangeboden met belastende informatie over Hillary Clinton. Gaat dit de kans op een voortijdig einde van president Trump vergroten of denken de Prendid-voorspellers dat Trump tot het einde met deze incidenten blijft doorregeren?