Prendid | Prediction Market | Punten scoren bij Prendid
Leer hoe je punten scoort op onze voorspellingsmarkt.
winnen, verkiezingen, nieuwsspel
21897
post-template-default,single,single-post,postid-21897,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

LPCAFE verliest

LPCAFE verliest

Een praktijkvoorbeeld om van te leren

Op 25 januari lanceerden we de voorspellingsvraag ‘Wint Sparta de beker?’ Op 2 maart schakelde Vitesse Sparta uit en het antwoord op deze vraag is dus ‘Nee’.

Op 27 januari was de kans 33,7% en LPcafe voorspelde dat de kans 20% was. 29 januari daalde de kans naar 16,7% en op 18 februari steeg de kans op bekerwinst voor Sparta weer naar 27,8% en bleef rond die koers tot de uitschakeling van Sparta op 2 maart.

Onlogisch puntenverlies

Het lijkt een goede voorspelling van LPcafe en op het eerste gezicht misschien onlogisch dat hij met deze vraag punten verliest. Hij voorspelde in een vroeg stadium 20% en hield deze voorspelling tot het einde. Hij zat hiermee dicht tegen de uiteindelijke uitkomst. Toch verloor hij drie punten, ondanks dat hij bij het plaatsen van zijn voorspelling het beter deed dan het gemiddelde. Ook bij het einde voorspelde hij beter dan het gemiddelde.

Iedere dag

De score wordt iedere dag berekend en omdat de gemiddelde voorspelling gedurende langere tijd onder de 20% was verloor LPCAFE punten.

  • Op 27 en 28 januari voorspelde LPCAFE beter dan het gemiddelde en scoorde hij punten
  • 29 januari daalde de gemiddelde voorspelling onder de 20% en bleef daar tot 18 februari. Gedurende 20 dagen verloor LPCAFE punten
  • Van 18 februari tot 2 maart steeg de voorspelling en gedurende 12 dagen scoorde LPCafe punten.

Een voorspeller kan maximaal 100 punten winnen of verliezen per vraag. LPcafe verloor met deze vraag drie punten. Niet veel, maar toch.