Prendid | Prediction Market | Long en Short
Een Prediction market waar voorspellers winnen door het verloop van toekomstige gebeurtenissen goed te voorspellen.
prediction market, voorspellingsmarkt, Tweede Kamer Verkiezingen
21732
post-template-default,single,single-post,postid-21732,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Long en Short

Long en Short

Wij merken bij diverse voorspellers verwarring over de termen long en short. Met dit bericht proberen we duidelijkheid te scheppen.

Voor de luie voorspellers:

Vergeet het, blijf van de knop af en het gaat altijd goed.

Voor de nieuwsgierige voorspellers:

Een prediction market is in feite een aandelenmarkt en je ‘koopt’ virtuele aandelen van een voorspelling. Bij Prendid spelen we met speelgeld en zijn er prijzen voor de beste voorspellers maar er zijn ook buitenlandse prediction markets waar je met echt geld virtuele aandelen van een voorspelling koopt.

Automatisch goed

Wanneer je aandelen koopt kan je ‘long’ en ‘short gaan’. Wanneer je long gaat verwacht je dat de koers van een aandeel in de toekomst stijgt, wanneer je short gaat verwacht je dat de koers in de toekomst zal dalen. De tool van Prendid zorgt dat automatisch de goede instelling wordt gekozen.

Op de vraag ‘Wie wordt kampioen van de eredivisie’ is de kans dat Ajax kampioen wordt ₡15,81 waard. Denk jij dat de kans groter is? Kies een percentage boven de ₡15,81. Wanneer je 30% voorspelt ga je long en koop je 9,5 aandelen van de voorspelling dat Ajax kampioen wordt. Een aandeel ‘Ajax’ stijgt dan naar ₡18,49 en wanneer Ajax daadwerkelijk kampioen wordt win je ₡945,48.

Alleen voor de ervaren spelers

Je kan er ook voor kiezen om het tegengestelde te voorspellen. Volgens het Ajax-voorbeeld koop je dan 30% short waarmee je in feite voorspelt dat Ajax geen kampioen wordt. Wij raden alleen ervaren spelers aan om gebruik te maken van de mogelijkheid om dit te wijzigen.

Meer vragen? Lees de handleiding of neem contact op.