Prendid | Prediction Market | Handleiding
Een Prediction market waar voorspellers winnen door het verloop van toekomstige gebeurtenissen goed te voorspellen.
prediction market, voorspellingsmarkt, Tweede Kamer Verkiezingen
21631
post-template-default,single,single-post,postid-21631,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Handleiding

Handleiding

Het draait bij Prendid om het maken van voorspellingen en degene die de beste voorspellingen maakt wint de pot.

De vragen van Prendid zijn onderverdeeld in acht challenges (categorieën) en iedere challenge heeft meerdere voorspellingsvragen. Aan het einde van het jaar heeft iedere challenge een winnaar. Uitzondering is de challenge rondom de Tweede Kamerverkiezingen. Deze eindigt wanneer het kabinet is gevormd. Het totale prijzengeld is meer dan €1250. Meer over de verdeling van het prijzengeld leest u hier.

Je kan op twee manieren voorspellingen doen op Prendid: in de ‘easy mode’ en in de ‘Geek mode’. De resultaten zijn hetzelfde, maar in de Geek mode heb je meer inzicht in de voorspellingen.

Easy mode

Iedere voorspellingsvraag heeft een actuele voorspellingswaarde, dit is het gemiddelde van alle Prendid voorspellingen. Stel, de actuele voorspellingswaarde van een antwoord is 67%, dit betekent dat er 67% kans is dat het antwoord juist is.

Een voorspelling maak je door in de interface aan te geven hoe groot jij denkt dat de kans is dat het antwoord daadwerkelijk plaatsvindt.

In Prendid heeft iedereen een level. Door veel goede voorspellingen stijg je een niveau en door verkeerde voorspellingen kan je een niveau dalen. Door voorspellingen te doen die veel afwijken van het gemiddelde neem je een hoger risico maar is ook de beloning hoger.

Laat ook vooral weten waarom je een bepaalde voorspelling doet.

Geek mode

Als je je aanmeldt op Prendid krijg je Clinkles (fiches / speelgeld). Die kan je gebruiken om in te zetten op voorspellingsvragen. Wanneer blijkt dat jouw voorspelling klopt win je Clinkles en je verliest ze wanneer je een verkeerde voorspelling doet.

Ieder antwoord heeft een actuele prijs die overeenkomt met de waarschijnlijkheid dat het antwoord correct is. Stel, de actuele prijs van een antwoord is ₡67, dit betekent dat er 67% kans is dat het antwoord juist is.

In de trading interface zie je de gevolgen van een eventuele voorspelling. Hoeveel Clinkles moet je betalen voor een voorspelling en hoeveel Clinkles verdien je wanneer je voorspelling klopt. Je kan ‘long’ en ‘short’ aandelen kopen en de tool selecteert zelf de goede keuze. In een speciaal artikel geven we meer aandacht aan ‘long’ en ‘ short’.

Wanneer je een voorspelling doet krijg je virtuele aandelen in het antwoord, net zoals een aandelenmarkt. Aandelen stijgen en dalen in waarde door andere voorspellingen. Wanneer het juiste antwoord bekend is wordt de voorspellingsvraag opgelost. Een aandeel in het juiste antwoord stijgt naar ₡100 (=100%) en een fout antwoord is ₡0 waard.

Een voorspelling doe je door op te geven hoe groot jij de kans acht dat een voorspelling uitkomt. Wanneer je een percentage opgeeft veranderen de velden met informatie over de voorspelling:

  • Shares. Het aantal aandelen dat je ontvangt voor de voorspelling. Wanneer jouw voorspelling uitkomt ontvang je ₡100 voor ieder aandeel dat je bezit.
  • Cost. Het aantal Clinkles dat je inzet
  • Answer’s Final Price. Dit is de nieuwe prijs / waarschijnlijkheid van de voorspelling, nadat jij je voorspelling hebt gedaan.

Laat vooral ook weten waarom je een voorspelling doet. Klik op “Submit” om je voorspelling toe te voegen.

Vooral gewoon doen

Meer informatie over het reglement leest u in de blogpost ‘de spelregels‘. Deze handleiding bespreekt niet alles maar je leert het snelste door gewoon te doen. Veel plezier met voorspellen.