Prendid | Prediction Market | Brier-score 0.596
Een Prediction market waar voorspellers winnen door het verloop van toekomstige gebeurtenissen goed te voorspellen.
prediction market, voorspellingsmarkt, Tweede Kamer Verkiezingen
21964
post-template-default,single,single-post,postid-21964,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Brier-score 0.596

Brier-score 0.596

Prendid heeft een Brier-score van 0,596. Dat is best goed. We doen het nog maar twee maanden en scoren het rapportcijfer 7. Een cijfer om trots op te zijn. In dit artikel leggen we uit wat de Brier-score is, wat het belang van de Brier-score is en hoe jij dat kan gebruiken om beter te voorspellen.

Beter dan een geblinddoekte aap

De belangen om de toekomst te voorspellen zijn groot, met name op strategisch beleidsniveau en de accuuraatheid van de verschillende voorspellingsmethoden verschilt niet heel veel van elkaar. De aap die geblinddoekt dartpijltjes gooit naar the Wall Street Journal behaalt bijna net zo’n goed resultaat als de gemiddelde beleggingsadviseur. Het is daarom belangrijk om de resultaten van de voorspellingen te kunnen meten.

Meten van accuuraatheid

Glenn Brier ontwikkelde in 1950 een methode om de accuraatheid van de weerberichten te meten, de Brier-score. Ingewikkelde formule die uitgebreid beschreven staat op Wikipedia. De entiteiten die meetellen zijn: De uitkomst, de voorspelling (per dag) en het aantal dagen dat de voorspelling actief was. Een Brier-score is een getal tussen de 0 en 2 waarbij een 0 een perfecte voorspelling is en een 2 is de slechtst mogelijke voorspelling.

Brier-score 0,596

Prendid heeft nu 19 opgeloste voorspellingsvragen en de gemiddelde score is 0,596. Wanneer je dit omzet naar een score tussen de 0 en de 100 kom je uit op een score van 70,18. Prendid bestaat nu drie maanden en dan is zo’n score best goed.

De puntentelling van een voorspeller is het verschil tussen de Brier-scores van een individuele voorspeller en de Prendid-voorspelling. Punten verdien je door beter te voorspellen dan de gemiddelde voorspelling.